GROEN EN DUURZAAM TUINONTWERP

Wat zijn de stappen?

Wanneer je mij hebt benaderd via het contactformulier zal ik zo snel mogelijk een afspraak met je inplannen om langs te komen voor een intakegesprek. 

Op grond van dit gesprek stel ik een offerte op. Je vindt op mijn site geen vaste prijzen, omdat de prijs van een ontwerp wordt bepaald door meerdere factoren, zoals de grootte van de tuin en jouw keuze van welke mogelijkheden je van mij afneemt

geschatte prijzen tuinontwerp (hier kunnen geen rechten aan ontleend worden):  

  • Tuinontwerp tot 100 m² € 300 - € 500
  • Tuinontwerp 100 - 200 m² € 500 - € 600
  • Tuinontwerp 200 - 400 m² € 650 - € 750
  • Tuinontwerp 400 - 800 m² € 800 - € 900
  • dit is exclusief een plantenplan e.d.

Wanneer je akkoord gaat met de offerte, maak ik eerst een schetsontwerp op basis van de door jou aangegeven wensen. Het gemaakte schetsontwerp licht ik mondeling toe in een tweede afspraak.

Heb je aangegeven meer te willen dan enkel een schetsontwerp? Dan worden eventuele aanpassingen vanuit het tweede gesprek verwerkt in het definitief ontwerp.

Als je kiest voor het laten maken van een plantenplan, doe ik een voorstel van planten die ik geschikt vind voor het ontwerp. Ik maak een overzicht van de planten, namen, verzorging en aantallen. Op een tekening geef ik dan schematisch aan waar de planten komen.

Om de tuin nog extra sfeer te geven is het mogelijk dat ik een verlichtingsplan opstel.

Ik kan ook een overzicht maken van de toegepaste harde materialen die in het ontwerp voorkomen, zoals bijvoorbeeld tegels, grind, opsluitbanden, schuttingen, bergingen e.d.

Tenslotte kunnen er nog tekeningen gemaakt worden van bijvoorbeeld een pergola of andere constructies die in het ontwerp zijn toegepast. Dit zal dan wel gaan om principes, dus exacte maatvoeringen e.d. zal in overleg met de uitvoerende partij worden gedaan.
Met een definitief tuinontwerp kun je makkelijk bij diverse hoveniers offertes aanvragen voor de aanleg van jouw tuin.